Bokutkast Frihet är att vara jag - utan någons tillåtelse

Kap 4, Att bli medveten, avsnitt 3

Rensa upp skräpet

Om Du vill ha andra resultat än vad du får idag så behöver du göra på ett annat sätt.

Den stora skillnaden idag från tidigare är att jag är medveten om det som pågår inom mig nu, jag lyssnar när kroppen signalerar och hanterar det direkt och tillgodoser mig det jag behöver. Jag ger mig själv tiden för vila och återhämtning när det behövs även om det är flera saker som hänger över mig. Jag är så fascinerad över att iaktta mig själv och hur jag reagerar inför vissa situationer. Kickar negativa känslor, rädslor igång när jag ställs inför något så stannar jag upp innan jag agerar utåt och stämmer av vad det är som egentligen pågår. Det är så häftigt att ha denna medvetenhet med sig för det besparar mig så otroligt mycket energiläckage. Samt att jag lär mig hela tiden något nytt om mig själv, nya nyanser av den jag är. Men självklart så kastar jag mig in i dramer ibland fortfarande och tömmer mig fullständigt. Jagar upp mig över småsaker, låter otillräcklighetens klor gripa tag i mig och vrida ur mig som en trasa för att sedan bara kasta mig i soptunnan. Men det är mer och mer sällan jag hamnar där.

Jag har lärt mig att värdesätta mig själv på ett helt annat sätt och jag skiljer på den jag Är från det jag Gör. Mitt egna värde baseras inte längre på antalet prestationer. Ja ibland så är jag såklart där och sniffar, men låt mig i stället säga att jag har ett betydligt sundare förhållningssätt till det idag. Jag behöver inte andras bekräftelse för att veta att jag duger och är tillräcklig, även om bekräftelsens sötma fortfarande smakar ljuvligt gott. Va fasen alla mår väl bra av att bli bekräftad av andra, att få positiv feedback. Jag ser dig. Men det avgör inte längre min existens utan blir mer som lite extra bränsle på brasan.

Jag börjar förstå vilken enorm kapacitet jag själv besitter bara genom att vara den jag Är. Och så länge jag ser till att förse mig med näring så att jag får blomstra så finns det inget som kan stå i vägen för mig och från att uppnå det jag vill. Jag är övertygad om att detta är tillgängligt för alla, att Allt är möjligt bara vi vet vem vi är, vad vi vill och rör oss i linje med det.

Jag drömmer igen, jag har så mycket som jag vill göra och så mycket att förverkliga. Och steg för steg så går jag i riktningen mot mina drömmar istället för ifrån dem. Jamen okej då, ibland blir jag skiträdd och tar en omväg istället, men jag kommer tillbaka till stigen igen.

Jag förstår även att om jag ska kunna bidra till andra människor så måste jag själv vara den första jag ger till. Att se till att jag är påfylld och i balans innan jag kan dela med mig till andra. Jag fick det så bra visualiserat av min mentor hur jag ska tänka. Jag är en bägare och jag behöver se till att den är ständigt är fylld till bredden, det som skvimpar över kanterna ger jag till andra och då kan jag också göra det med lätthet och utan krav på att få något tillbaka. Om jag ger ifrån en halvfull bägare och utan att fylla på så minskar det hela tiden och då ger jag också ifrån ett tillstånd som inte är sunt för varken mig eller den som jag försöker hjälpa. Då ger jag med ett krav eller en förväntan om motprestation.

Att vi inte redan lever våra drömliv, detta är helt individuellt hur var och en av oss vill ha det. Det finns inget rätt eller fel här. Det tror jag dels beror på att vi inte vet vad vi vill. Men största orsaken beror på det skräp som vi bär runt på , skräpet som står i vägen för oss att göra och se det vi verkligen vill, och som helt förblindar oss. Att vi inte tror att det finns andra sätt och andra möjligheter.

Mitt skräp fällde till slut krokben på mig själv så jag föll pladask på magen och det är sällan En sak som får bägaren att rinna över. Därför tror jag åter igen inte att det ”bara” är jobbet som driver oss till t.ex till en utmattning. Det är ofta fler saker som ligger bakom detta. Det är lätt att plocka bort jobbet, att sjukskriva sig ifrån det en tid för att återhämta sig och vila. Men har vi inte kommit till rätta med orsaken till varför vi rasade så är det inte helt oväntat att vi kommer att få återfall.

Oavsett vad vi vill åstadkomma, ha mer av, uppnå, ändra ett beteende så krävs det att vi gör en förändring av något slag vilket självklart leder till ett agerande från vår sida. Om Du vill ha andra resultat än vad du får idag så behöver du göra på ett annat sätt.

Sen vill tillägga det att jag är inte ute efter att mässa för att alla skall börja göra om och förändra sina liv. Jag menar trivs du med det du gör och är nöjd med livet så, Varmt Grattis till det, du får vara nöjd. Helt okej, det är ju fantastiskt om du känner så! Men då kanske du inte heller hade valt att läsa denna bok.

Men om du känner någonstans att du vill något mer, göra något annat, kanske drömmer om något du skulle vilja förverkliga eller att du bara skulle vilja må lite bättre!
Då vill jag verkligen uppmuntra dig, stå vid din sida och mjukt fösa dig fram- åt. För att du ska ta tag i det området och den förändring du behöver göra så att du får må så bra som möjligt. Det behöver inte heller vara omvälvande saker utan det kan och handlar oftast om mindre justeringar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *