Goddess - Zanzibar 2017

Frihet är att vara jag - utan någon annans tillåtelse!

Camilla Johansson

 

Resan hit att känna mig fri i att vara jag och att älska mig själv har varit allt annat än lätt. Ibland får jag känslan av att jag ställts inför mer utmaningar det senaste årtiondet än vad en människa får uppleva under ett helt liv. Om så är fallet vill jag tro att syftet med det är att jag skulle växa genom utmaningarna och dela med mig av den erfarenheten och visdomen till andra, till dig.

Mitt liv gjorde en helomvändning 2013 i samband med att jag gick in i en utmattningsdepression. Jag befann mig då i helvetet, det vet jag nu, jag var skild från den jag är ämnad att vara. Jag var också helt omedveten om vem jag var och hur jag kändes. Livet snurrade på i ett rasande tempo, som i ett ekorrhjul, ingen rörelse framåt utan bara runt runt.

Ryggsäcken jag släpade med mig var oerhört tung och felpackad, minsta felsteg jag tog så tappade jag balansen. Ryggsäcken tvingade mig att hålla mig på en väl upptrampad stig, en stig som inte var min att vandra längs. Ryggsäcken tog mycket energi av mig och många gånger lät jag även min egna frustration gå ut över andra. Mina sår projicerades på andra i form av dömande, bitterhet, missunnsamhet och förakt. Den kostym jag bar var inte skapt efter mig, den stramande och kliade och tillät mig inte att göra några spontana tjolahoppsansteg. Inga sidohopp från stigen what so ever.

Jag kan inte säga att jag fram till 2013 levt ett dåligt liv, verkligen inte. Jag hade ett bra liv som också gett mig två fantastiska barn. Ett gott liv i samhällets ögon, med familj, villa, kombibil, husvagn, stort umgänge, träning, karriär & resor. 

Grejen är den att Jag var inte en viktig del i det livet, jag var inte viktig och värdefull i mina egna ögon. Mitt värde baserades utifrån det jag gjorde, mina prestationer och jag fanns enbart för att behaga andra. Jag var en fullfjädrad prestionsprinsessa och levde på bekräftelse från min omgivning. Mina val & beslut var styrda utifrån rädslor och för att upprätthålla min status som den duktiga och handlingskraftiga kvinnan. Många gånger lät jag min omgivning ta besluten åt mig, jag var en medpassagerare i mitt egna liv.

De senaste åren har jag jobbat med att tömma min ryggsäck och syna min kostym i sömmarna. Lyft, vridit och vänt på mitt inre för att synliggöra beteenden, strategier & valda sanningar som inte varit till min fördel. Att förändra dessa för att skapa mig själv ett mer hälsosamt, välmående och ett för mig lyckligt liv. Där jag och mina behov är huvudingredienserna. Att helt enkelt förflytta mig själv från passagerarsätet till att börja leda mig själv, autentiskt. Att leda mig själv med själen som kompass.

 

My goal is to build a life I don't need a vacation from

Rob Hill

 


 

  • Samtalscoach, Själscoach
  • Andlig vägledare
  • Samtalsledare & kursledare
  • Dansledare
  • Författare
  • Föreläsare
  • Inspiratör
  • Livskreatör