0 0
Read Time:2 Minute, 51 Second

Oavsett vad vi gått igenom i våra liv, traumatiska händelser och upplevelser som har sargat oss djupt. Ord som uttalats och blickar som himlat som har fått oss att tvivla på den vi är och på vår egna förmåga. Att vi inte är good enough.

Personer som utövat sin makt över oss och fått oss att förminska oss själva som fått oss att nedvärdera oss själva. Att vi är någon som får utnyttjas.

Situationer där vi känt att vi inte får tillhöra vilket fått oss att tro att vi inte är värda gemenskap. Att det är något fel på oss själva, att vi inte skulle vara tillräckliga.

Allt detta och mer därtill har vi med oss i vårt bagage längs vår resa som kallas livet och för många av oss blir det den vi är.

Vi låter dessa trauman begränsa vårt liv och vara kompassen i våra val, vi låter dessa trauman identifiera oss som person. Vi låter dessa trauman förmörkna vårt sinne och vårt hjärta.

Oavsett vad vi bär med oss så är Vi INTE vårt bagage, vi är inte vårt bagage, jag säger det igen vi är inte vårt bagage.

I stället för att säga: På grund av………..så är jag som jag är idag. Låt oss använda: Tack vare detta har jag lärt mig………

Vi behöver komma ihåg att många människor mår inte bra, en del är rent av sjuka, de i sin tur har trauman i bagaget som låtit det blivit deras identitet, som projicerar ut och utövar sin smärta och sitt elände, sitt mörker över andra. 

Vi behöver förstå att det som varit har varit och behöver inte diktera villkoren för oss framåt. Inte som en begränsning, inte som rädsla, inte som hat och ilska, inte som offer.

Med detta så ursäktar jag inte någon annans beteende, jag säger inte okej till att andra får begå övergrepp. Det jag säger är att Du är inte de trauman du upplevt i livet, du är inte ditt bagage du bär runt på. Så länge vi fokuserar på det någon har utsatt oss för, och så länge vi fokuserar på denna någon förhindrar vi oss själva från att utvecklas, växa och läka. 

Låt fokuset ligga på dig, att omfamna hela dig, de delar av dig som är djupt ristade. Att kärleksfullt hålla utrymmet för dig själv, att tillåta dig att känna och uppleva.

Du är så mycket mer och så mycket större än de upplevelser som har fått dig att tvivla på ditt värde, som fått dig att tappa tron och tilliten till dig själv och andra människor.

Du är så mycket mer och så mycket större än de sår du bär, dessa sår visar dig att du trots dessa lever, du har överlevt det du tragiskt nog behövt uppleva. Men du lever!

Låt inte såren från ditt bagage bli det som får dig ned på knä, som får dig att mörkna inombords, som får dig att stanna av och rent av förblöda.

Låt dessa sår istället bli det som får dig att växa, se till att läka dem varsamt med omsorg och kärlek, inte med hårda ord och dömande.

Låt dessa sår bli den extra växtkraften som får dig att blomma ut till den enastående varelse du är.

Låt dessa sår bli det som får dig att kärleksfullt finnas för någon annan, att vara ljuset och hålla utrymmet.

Du är inte ditt bagage!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Du är inte ditt bagage!

Comments are closed.