0 0
Read Time:4 Minute, 19 Second

I skrivande stund så var min egentliga plan att ha suttit med att bli klar med mitt årsbokslut i företaget. Men jisses vad mycket annat intressant det fanns att göra istället. Har t.o.m suttit och läst tidigare texter jag publicerat och konstaterat att jag är nog bra allt klok jag. 

Tänkvärda texter och ack så viktiga att läsa även för min egna del igen. Ramlade då över ”likt katten kring het gröt” och blir full i skratt över att det är precis dessa omvägar jag går just nu för att slippa bita tag i bokslutet.

Då när jag skrev den var de kringelkrokar jag tog istället för att faktiskt sätta mig ned och bara skriva, oavsett inspiration eller inte. Och nu skriver jag som en kringelkrok för att slippa ta tag i bokslutet.

Japp, en mästare på kringelkrokar och helt ärligt så ser jag fortfarande detta mönster i mig. Jag vet vad jag borde göra, vad jag mår bra av och ändå så gör jag det inte, hittar på andra saker istället att fylla upp den tiden med.

I morse när jag vaknade så låg jag kvar i sängen ett tag och slumrade om några gånger. Idag hade jag ingen tid att passa annat än bokslutet som jag fortfarande inte dykt in i. Jag kände mig trött och trög i systemet som jag gjort en längre tid nu och som jag nog skyllt på klimakteriet för, det är alltid någon annans fel 😉 

Jag Älskar lugna och stilla mornar, men insåg i morse att jag har börjat töja lite väl mycket i dem. Att trögheten och mjölksyrekänslan liksom får hänga i, hänga kvar och ge mig själv en väldigt långsam start på dagen. Känslan är lite som att halva dagen har gått innan jag varvat igång.

Det är absolut inge fel i det, men jag känner nu är jag klar med denna fas.

Jag låg och funderade på hur jag ville att det skulle vara på morgonen, vad jag skulle vilja göra istället för att ligga kvar och dra mig. Vad hade alternativet varit. Jo men jag hade faktiskt velat känna mig pigg och energisk och liksom sprätt ur sängen. Jag hade velat hoppat upp, tvättat av mig och tagit en tur med hundarna. Jag hade också velat kört ett 15-30 min yoga/pilates pass och därefter tagit mig an dagens uppgifter.

Herregud, det är ju fullt möjligt och fullt rimligt att göra detta, varje dag till och med. Men vad är det då som gör att jag inte bara gör det?

Jo, jag tror att jag liksom har väntat på det där tillfället då energin bara ska komma tillbaka av sig själv, att vakna upp sådär klarvaken, energisk och som sagt bara vilja sprätta upp ur sängen. Att jag har väntat på det skiftet, att nu är jag helt återhämtad och då flödar energin igen på nytt. 

Det blev väldigt tydligt för mig att förutom att kroppen varit fysiskt trött likt fatique så har jag även mentalt fastnat i det. Jag har nog mantrat mig med att jag känns trött och trög. Jag har mentalt spätt på denna låga energin jag har från morgonen genom att tänka tankar som bara stärker den känslan i kroppen.

Jag låg och tänkte det att jag kommer inte bli piggare av att ligga kvar, tvärtom, jag kommer bli segare. Jag har provat det ett tag nu och det har bara gett samma resultat. Tankarna jag mantrat har blivit kringelkrokarna istället för att bara kliva upp.

Så när insikter och tankar var färdigsorterade, spratt jag upp ur sängen. Gick och tvättade ansiktet, snörde på mig snöskorna och begav mig ut med hundarna på en tur. När vi kom tillbaka körde jag ett 20 min pilatespass och trot eller ej så började energin att flöda och hela dagen låg fortfarande framför mig.

Så i morgon bitti när jag slår upp ögonen kommer jag ha ett annat mindset för att ta mig upp ur sängen och iväg. Ett mindes som inte är en kringelkrok. För jag vet att när jag har gjort det några gånger kommer det bli mer och mer naturligt att göra det. Jag kommer helt enkelt bara göra det istället för att ligga och ha en dialog med mig själv om hur trött jag är.

En annan insikt som landade nu medans jag skriver, det är att den inre längtan jag haft efter lugnet och den fysiska återhämtningen, att verkligen landa och komma ned i varv. Det har jag följt och varit i en tid nu, rent av kanske blivit lite bekväm på kuppen. 

Nu har den längtan skiftat till att börja känna den fysiska styrkan igen, känna flödet i kroppen och det är dags att följa den nu. 

På samma sätt som det var en utmaning att dra ned på tempot, tillåta mig att vila. Så kommer det vara en utmaning att nu skifta mindset för att ta mig ur sängen och bege mig ut. Men istället för att gå kringelkrokar ska jag bara göra det och apropå det så är det dags att runda av nu och ge mig i kast med bokslutet.

Hur ser din morgonrutin ut och varför?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com