Startsida

Din unika livston! Din livssymfoni!

Vet du hur den känns, hur den låter, hur den ser ut?

Jag vill tro att varje människas själ har en unik ton, en ren, klar & vacker ton som skapar vibrationer inom oss själva och utanför oss själva.

Våra kroppar är som ett finstämt instrument, varje sträng behöver vara spänd på ett exakt sätt för att få det ljud, den vibration som överensstämmer med den vi är. Vår själs unika ton.

Dessa toner av vår essens skapar sedan vibrationer runt omkring oss som andra människor & levande väsen kan plocka upp i sig själv. Ju mer finstämt vi vibrerar, ju klarare vår ton är som vi sänder ut, desto kraftfullare & behagligare resonans skapar vi i vår omgivning.

Kan du känna din inre ton! Vet du hur den låter? Hur känns den när den är finstämd? Och hur känns den när den klingar falskt?

När du hör ett vackert musikstycke som någon kanske spelar på ett piano & där varje ton är som en lätt smekning inombords. Då resonerar dessa toner i dig. Det resonerar med din egna livston. Helt plötsligt kommer en felspelning, en falsk ton som inte alls överensstämmer med övriga stycket. Hur reagerar du på det? Kanske att du spänner till i kroppen och grimaserar i ansiktet. Kroppen svarar med en reaktion.

Lite så tänker jag mig att det som inte resonerar med oss själva, det som inte känns bra för oss skapar en negativ reaktion/känsla i våra kroppar. 

Jag vill också tro att när vi föds så är vår ton klar, vårt instrument är som i nyskick och perfekt stämt. Vår symfoni spelas med en lekande lätt precision, den är autentisk, vi är autentiska. 

Sen börjar något hända med oss. Under vår hela uppväxt, kanske våra föräldrar, syskon, vänner, våra vänners föräldrar, lärare i skolan, idrottsledarna i föreningen, samhället i smått och stort påverkar oss med sina toner & stycken. Inte sina autentiska utan att de själva har ostämda instrument och påverkar oss utifrån detta. Vad dom tror är det bästa för oss.

Vi har inte verktygen som barn att kunna stämma vårt egna instrument för att hålla tonen klar & tydlig. Det behöver vi både hjälp och stöd med.

Sakta men säkert börjar våra strängar att slakna, kanske rent av att någon går helt av. Vi hör inte längre vår egna ton, för vi hör andras hela tiden eka inom oss. Vi kan inte spela vår egna symfoni, för vi har börjat att följa och röra oss till andras.

Jag vill bidra till att skapa ett betydligt mer tillåtande & kärleksfullt klimat här i världen. Jag vill bidra till ett mjukare samhälle där vi kan ge varandra utrymmet att få vara den vi är. Jag vet att för att kunna uppnå det behöver var och en börja med sig själv. Vi kan inte hjälpa någon annan förrän vi hjälpt oss själva först.

Jag ser mig själv som en stämgaffel som ger dig möjligheten att stämma ditt egna instrument igen. Och verktyg hur du kan underhålla det framåt.

Jag vet att var och en av oss besitter redan allt vi är och behöver inom oss, du behöver bara lite hjälp att plocka fram dig själv igen.

För det är ur Din unika ton, din självspelande symfoni som du kan verka fullt ut i livet.

Breathe in – Breathe out

When will you begin that long journey into yourself?

Rumi