0 0
Read Time:4 Minute, 37 Second

…… i varje möte & i varje människa.

Ibland ligger det väl förklätt bakom fasader & beteenden. Fasader som utåt visar något kallt & hårt, som ibland mästrar & manipulerar. Som ibland också härskar & söndrar. Som ibland kommer ut som giftiga pilar.

Ibland består fasaden av en clown, som ska få alla att skratta, som lättar upp stämningen, som hela tiden gör allt för att inte behöva beröra något djupare, någon jobbig känsla.

Ibland är fasaden hjälparen, den som ska ta hand om allt och alla, se till att alla har det bra, mår bra, är bra. Hjälpa alla utom sig själv

Ibland är fasaden prestationens ansikte där görandet, leveranser & konkreta resultat det enda som räknas. För dig själv men även det som mäts i andras leveranser. Där titlar & görandet är det viktiga, utan det finns inget värde.

Ibland är fasaden skrävlaren, den som hörs, syns & låter allra mest. Som ställer sig mitt i massan & liksom suger all luft ur rummet så nästan ett vakuum uppstår för övriga massan. Som är bättre, mer erfaren, upplevt betydligt mer än alla andra.

Ibland är fasaden den undvikande, den avvaktande, ensamvargen, den som står vid sidan av alla andra. Som inte deltar, som inte engagerar sig, som håller sig avskild från alla.

Dessa fasader är ett väl uppbyggt försvar för att skydda den sårbara, den sköra personen innanför. För att skydda sin mjukvara, sitt hjärta. Som bär sina sår & trauman nära sig men lärt sig att förkläda sig en annan dress för att skydda sig själv, för att undvika smärta. För att undvika att återuppleva smärtan. Händelser som satt sina spår & som inte fått möjlighet att läka, som inte haft verktyg eller stöd för att läka.

För många så förblir detta kvar, fasaden får kvarstå, stärks genom tidens gång. Som får ett djupt fäste & förblir ogenomträngbart. Det blir personens identitet.

För andra sker något omvälvande, som får hela ens existens att ifrågasättas & med det att fasaden sakta sakta börjar vittra sönder.

För en del kliver en person fram längs deras livsväg & börjar picka på skalet för att locka fram den som finns innanför. Som håller ett tryggt & varmt utrymme att börja våga kliva ut i. Som peppar, stöttar & lyfter, som aldrig ger upp.

Och en del har tur att få möta någon som uttalar något kärleksfullt & fint som får lågan inombords att tändas.

Det finns något vackert….

…… i varje möte & i varje människa.

Vi föds inte onda, vi föds inte med rädsla, vi föds inte med smärta, ilska & hat. Men vi kan födas in i det som sedan formar hela vår identitet. Som barn vet vi inget annat, det blir vår verklighet.

Det finns inga ursäkter, det finns inget försvar för att vi behandlar andra illa. För att vi begår övertramp, övergrepp, begår brott, härskar & söndrar längs vår framfart. Den enda vi kan peka på med hela handen & säga Det är ditt ansvar – det är till oss själva. För det är vi som begått handlingen. Sen finns det något bakom som bidragit till att vi tagit det ödesdigra steget.

Vissa kanske är förlorade, skadorna är för djupa. Såren förblöder.

Jag vill ändå tro att Det finns något vackert…..

…… i varje möte & i varje människa. 

Jag vill ändå tro att den övervägande massan går att nå in till, nå fram till. Beröra det innersta. Tända upp ljuset inom dem så det sakta börjar värmas upp & få fasaden stegvis att krackelera. Låta ljuset, det autentiska skina igenom.

Och vi kan verkligen hjälpa varandra med detta. För ibland behövs det inte så mycket för att tända ljuset, vi kanske bara behöver hjälpen utifrån för de första flämtande lågorna. För att sedan hålla det levande själv.

Ser du något gott & fint i någon, säg det! Säg det direkt till den personen. Det spelar ingen roll hur du säger det, det viktiga är att du säger det.

Säg det om & om igen, varje gång det kommer upp i dina tankar, säg det!

Vi behöver hjälpa varandra, vi behöver få värmas upp inifrån, vi behöver få stärkas upp inifrån. Vi behöver få höra att vi har något fint inom oss, om vi själva inte kan se det.

Jag mässar mycket om att jobbet börjar inifrån oss själva & jag står verkligen för det! Men vi behöver också hjälp av andra, ännu viktigare till en början.

När vi är arg på någon så är det inte personen som är fel, det är beteenden & handlingar som är fel. Korrigera det, men säg också något stärkande om personen. Det finns ett gott hjärta där inne, men vi vet inte hur vi ska göra för att göra gott alla gånger. Vi har kanske inte fått lära oss det.

Jag vill bidra till en mer tillåtande & en mer kärleksfull värld. Jag har förstått att jag behövt ha börjat med mig själv & jag har även många människor, ingen nämnd ingen glömd, som hjälpt mig längs vägen. Jag får nu också ha detta som arbete, att stärka andra människor inifrån & ut. Att mötas djupare in för att locka fram den som gömmer sig innanför.

Men grejen är den, vi behöver inte ha det som en yrkestitel utan oavsett vad du gör eller jobbar med så har du denna möjlighet, varje dag. Att stärka någon annan.

Så jag ber dig, jag ber mig, låt oss hjälpa varandra. 

För Det finns något vackert…..

…… i varje möte & i varje människa. Uttala det vackra du ser♥️

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com