0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Begav mig ut till skogs med min trogna följeslagare Ebbot & hamnade på en gammal uppmärkt stig som inleddes med en pil i den riktning jag skulle gå. Första delen av stigen var rejält igenväxt, fallna träd, gammalt ris och diverse objekt som låg i vägen och försvårade framkomligheten. Lite längre ned längs stigen bredde sig en rak & fin grusväg ut sig, en bit fram på grusvägen hade ett träd rasat över vägen och blockerade & efter vi tagit oss förbi det trädet bredde vägen ut sig igen.

Tänker lite så kring utveckling & förändringar. Vi vet många gångar vad vi behöver göra, i vilken riktning vi behöver gå, vad vi skulle behöva förändra. I början är det jäkligt jobbigt eftersom vi många gånger ser alla potentiella hinder & farhågor med denna förändring eller detta vägval. Många gånger leder det till att vi stannar där, konstaterar att det här kan bli bökigt & stökigt, och så fortsätter vi längs vår väl upptrampade stig istället.

Eller så börjar vi bana ny väg igenom snåret & det är inte en lätt väg till en början, även om riktningen är tydlig och det verkligen är för vårt egna bästa. Det är jobbigt, det kräver sin uppstarts energi för att ta sig igenom hindren.
Vi trampar över, kliver igenom, går runt, kanske rensar bort & rensar ut. Utmaningarna ligger täta och det känns som man aldrig ska ta sig igenom snåret.
Sen öppnar vägen upp sig, det blir lättare att röra sig framåt, vi behöver inte parera för saker som ligger i vägen, sikten blir tydligare.
När vi rör oss där i vår lätthet dyker helt plötsligt ett nytt hinder upp & ännu större än de tidigare. Vi tvekar igen men här har vi börjat få smak på den raka & fina vägen, vi har fått smak på rörelsen inom oss, välbehaget, friheten, glädjen. Så vi hittar nya sätt att ta oss igenom det större hindret för att få fortsätta längs den jämna & raka vägen. Vi har börjat lära oss hur vi ska förhålla oss till hindren & verktyg att ta oss igenom dem.

När vi väl ha brutit oss igenom den första etappen, som är den svåraste, så blir den fortsatta resan så mycket enklare.
Så Hang in the there, fortsätt framåt, vägen kommer breda ut sig framför dig ♥️💫

Vart befinner du dig just nu? Dela gärna dina reflektioner

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com