0 0
Read Time:3 Minute, 56 Second

Det var ett tag sedan jag skrev något, mitt fokus har legat på annat håll & orden har liksom inte kunnat flöda, det har låst sig.

Men även behovet av att hålla utrymmet för mig själv för att läka ett sargat hjärta, traumaband och grusade framtidsdrömmar. Tack gode gud för mina underbara vänner och familj. Så småningom kommer jag skriva mer om detta.

De senaste två månaderna har även mitt fokus varit riktat mot en kurs jag har hållit i Autentiskt självledarskap. Jag fick en förfrågan av Folkuniversitetet och även fast jag aldrig haft en egen kurs inom personlig utveckling så var det en självklarhet att tacka ja. Skitläskigt, ja absolut, men så otroligt berikande och lärorikt. En process som inte bara varit läkande för deltagarna utan även för mig. 

Jag är rörd, berörd och tacksam över dessa veckor för de har gjort mig mer lyhörd, mer ödmjuk och mer i kontakt med mitt hjärta. 

Jag nämnde vart jag riktat mitt fokus och det är precis det jag vill prata om i dag, en del som vi även pratat om på kursen. Vart vi väljer att rikta vårt fokus, för vi har ett val.

Antingen fokuserar vi på det som är negativt, det vi kanske förlorat eller på det som är positivt, det vi kan vinna eller vunnit.  Oavsett vad vi väljer så får vi mer av det vi fokuserar på.

I går hade jag en dag där inga måsten fanns, jag var fri att välja hela dagen vad jag ville göra. Fokuserade enbart på det som gav mig energi och en inre tillfredsställelse. Det blev som så att jag trampade runt på tomten & ställde iordning lite utemöbler mm. Krattat & rensat, skapade mig en ombonad miljö. Som jag längtat efter det. 

Det är över ett halvår sedan jag flyttade upp själv till fjällen, men jag har hela tiden känt att jag varit på väg igen. Haft mina kläder & saker nedpackade i kartonger för den här platsen har enbart varit en anhalt tills jag hittar mitt egna. Mitt egna ställe att slå rot på, att landa. Men jag har insett att det är inte ett ställe det handlar om att landa på i första hand utan för mig har det varit att landa i mig själv. Att finna en ro i mig själv, att komma hem i mig själv och nu är jag äntligen där, i allafall väldigt nära.

Jag är så där löjligt lättberörd just nu och tacksam, hjärtat är i expansion.

Det här var egentligen inte min plan från början, att jag skulle sitta här uppe i ett hus i fjällen i 49 års ålder, singel och med min hund som sällskap. Nä det var inte min plan när jag träffade min ex. man som jag har mina guldkorn till barn tillsammans med & inte min plan när jag träffade min senaste relation. 

Inte alls min plan överhuvudtaget eftersom just kärlek är min viktigaste grundvärdering. Den vision jag hade som barn, att när jag var 25 år skulle jag ha två barn och vara gift och sedan skulle vi leva lyckliga i alla våra dagar. Inte skulle jag leva ensam i allafall, det fanns inte ens i mina tankebanor. 

Men nu sitter jag här, inte ensam, för jag har ett otroligt fint kontaktnät, mina barn, familj, nära vänner & min älskade Ebbot, relationen till mig själv. Många fina kärleksfulla relationer men inte en kärleksrelation till en man.

Men hur de än är så kan jag välja här, att antingen fokusera på det som gått förlorat. Det som inte blev som jag önskat eller velat. Hur jag blivit behandlad och framförallt hur jag behandlat mig själv.

Eller så lägger jag mitt fokus på det jag faktiskt vunnit och kommer vinna. Ovärderliga lärdomar, växande, kärleken till mig själv, nya kontakter & fördjupade vänskapsband. Men det har också lett mig till en fysisk plats där numera varje dag känner att jag kan andas lätt & fritt.  Att faktiskt se & känna de guldkorn och den skönhet jag har här och nu och inom mig själv.

Jag är så tacksam att få vara här just nu i livet & jag kan knappt bärga mig för det som vilar framför mig. Lite som att jag kan se att jag förberetts för nånting ännu bättre. Jag har tagit mig an livets prövningar som jag skulle och nu får jag uppleva det jag verkligen är värd, för att jag numera värdesätter mig själv på ett högre plan.

Och jag vill tro att den man som är värd att vandra med mig, kommer att anlända precis i rätt tid som det är tänkt.

Det väljer jag att fokusera på <3

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com