0 0
Read Time:2 Minute, 50 Second

Genom min egna livsresa, min omgivning, min vänkrets och i min profession har jag träffat på så många fantastiska kvinnor. Rena naturkrafter sprunget ur deras hjärtan. Deras gränslösa förmåga att ge till andra, ta hand om andra, se till att andras behov är tillgodosedda.

Denna moder, denna livspartner, denna vän, denna kollega, denna syster är ett nav, en viktig knutpunkt, ett kitt. En klippa att luta sig emot, en hamn att vila i.

Så viktig för så många men så oviktig för sig själv. 

 • Hur kommer det sig att denna force of nature inte vet hur hon ska ta hand om sig själv, enbart hur hon ska ta hand om andra?
 • Hur kommer det sig att denna vackra, mjuka energi finns till för att sätta guldkant på andras liv men inte vet hur hon ramar in sitt egna?
 • Hur kommer det sig att denna moder tas för given att alltid finnas där men att ingen runt omkring henne finns där för att fånga upp henne?

Många kvinnor jag möter har varit, är eller är på väg in i en utmattning.

Många kvinnor jag möter vet inte vad de vill eller vad de tycker om längre.

Många kvinnor jag möter är väldigt intelligenta och utmärkta ledare men vet inte hur de leder sig själv.

Många kvinnor jag möter är duktiga flickor och har lärt sig att göra & ge, då är de älskade

Många kvinnor jag möter vet inte vem de är om de inte finns till för andra

Jag möter även kvinnor som vet vad de behöver, vad de skulle vilja ha mer av men får sällan ihop tiden till sig själv. Kvinnor som startar upp bra rutiner för sig själv men så fort livet gungar så är det just dessa rutiner hon släpper på i förmån för andra. Som springer på andras bollar, som släpper allt hon har i sina händer när någon kallar på henne.

Fick vi med oss i vår modersmjölk att vi enbart existerar genom att finnas för andra, på samma sätt som kanske våra mammor fick det med sig? Bär vi nu generationers synsätt på kvinnan som vi sedan lämnar över till våra döttrar för att bära vidare till kommande generationer?

Oavsett historian så kan vi bryta detta här och nu, börja göra på annat sätt.

Vill du att din dotter ska gå i samma fotspår som dig eller önskar du henne något annat? Gå då före och visa vägen! Du vet redan hur man gör för du gör det redan, fastän det är andra som får ta del av det.

 • Var den där mjuka, kärleksfulla force of nature mot dig själv. 
 • Var den där kloka vännen med de omtänksammaste råden till dig själv. 
 • Rama in ditt egna liv med guldkant, vad det än innebär för just dig. 
 • Fortsätt gör och ge till andra, men börja med att först ge till dig själv.
 • Var den som finns där för Dig, som fångar upp Dig när du faller

Du enastående kvinna, du behövs i din renaste form och i din fulla kraft. Din feminina mjuka energi, din urkraft behövs i världen, just nu mer än någonsin. Denna force of nature som kan förflytta berg, som skapar goda ringar på vatten, som bidrar till ett mer tillåtande och ett mer kärleksfullt klimat.

Så systrar, sträck på er, sträck ut era händer till varandra och kliv fram.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Systrar, kliv fram!

 1. Så tacksam över att du delar med dig. Kaggar så sjukmycket inom mig som jag måste få släppa fram. Kanske jag ska börja skriva..🙏🏻

  1. Ja Åse, skriv!!! Skit i formalier, tänk inte utan bara skriv exakt det du känner och upplever. Inte välja ord, inte linda in, inte försköna bara skriv ♥️

Comments are closed.