0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Jag tänker på kvinnan en dag som denna, den internationella kvinnodagen.

Vad hon får och inte får göra, vad hon bör och vad hon inte bör göra. Ett uttalat och ett icke uttalat ramverk kring denna urkraft.

En oumbärlig urkraft som ska liksom bara finnas där i bakgrunden som en självklarhet och inte ta någon plats. Inte synas & helst inte höras.

Ja, utvecklingen har gått framåt, absolut, men inte tillräckligt. 

För vi sitter fortfarande med generationers arv, synsätt och med det begränsningar för & på kvinnan. Även vi kvinnor bär detta bagage med oss & som låter påverka våra val & våra beslut. Våra döttrar ser hur vi gör så vi fortsätter att föra det vidare till kommande generationer.

Detta bagage gör att även vi kvinnor ser ned på andra kvinnor som brutit sig loss & går sin väg. 

Jag är rent av förundrad hur i helvete det kunde gå så fel.

Vi pratar om ett mjukt, kärleksfullt, omhändertagande väsen som det borde strös guldstoff längs den väg hon går. Som får hjälp att bygga sina vingar istället för att klippa dem. Som låter hon få ta den plats hon förtjänar, men framförallt att hon respekteras.

Generationers kvinnor som tagit hand om hem, familj, män, som fått vardagen att flyta på med minsta möjliga motstånd. Som förutom detta även kanske heltidsarbete, engagerat sig i föreningsliv, aktiviteter. Men som ändå får vardagen att flyta på med minsta möjlig motstånd för alla i hennes närmaste krets. 

Det är ändå fint att det finns en dag för detta gudomliga väsen. 2 dagar om hon även är belönad med att vara mamma.

Men helt ärligt så borde hon hyllas 365 dagar per år, även de dagar hon är utsliten, går på knäna och bitterfittan står henne upp i halsen. Just dessa dagar skulle hon hyllas lite extra, ge henne utrymmet, fånga upp henne och låt hon få vara den som faktiskt blir omhändertagen.

Världen må vara upp & ned men hur hade den egentligen sett ut om inte kvinnan balanserat upp den? Denna moder, denna syster, denna omhändertagande & kärleksfulla urkraften.

Det är däremot himlande att tänka hur världen kunnat se ut om denna force of nature fått leda & styra utifrån hennes hjärta. 

Det Är en Himlande tanke♥️

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com