0 0
Read Time:3 Minute, 53 Second

Om du visste hur högt älskad du är, hållen & trygg.

Det finns inget som är solid nog för dig att ta dig igenom. Det finns inget berg högt nog för dig att ta dig över. Det finns inget hav stort och stormigt nog för dig att kryssa dig igenom.

Faller du, när du faller, står jag vid din sida, lyfter dig upp, rättar till dina kläder och borstar av gräset & gruset från dina knän. Precis där tyget har börjat blekna och som vittnar på hur många gånger du varit ned på knäna. Jag stryker dig varsamt över din kind, torkar din tår och rättar till din hästsvans som hamnat på sniskan, sådär som den brukar göra när du varit iväg på något. 

Du hör mig säga – Det är okej, Du är okej, fortsätt framåt vännen, du kan. 

Du känner min varma trygga hand mot din rygg, stödjande, när du ger dig iväg igen.

För alla de gånger någon försöker tala om för dig att du inte kan, säger jag till dig – Du kan, det finns inget du inte klarar av.

För alla de gånger du blir tillsagd att du inte duger, säger jag till dig – Du är mer än tillräcklig, du är precis den du ska vara bara genom att vara du.

För alla de gånger du inte tror du är älskad, säger jag till dig – Kära barn, du är högt älskad, ingen är så älskad som Du.

För alla de gånger du känner dig ensam, så säger jag till dig – Jag finns alltid här hos dig, du är inte ensam. Och du kommer känna min värme inom dig & veta att du är inte ensam.

Du är så älskad, hållen & trygg.

Du är värd att vara älskad på samma sätt som bara du kan älska.

Du är värd att ta din plats i livet och du behöver ingens godkännande för det.

Du är värd det allra bästa och du ska inte nöja dig med mindre än det.

Livet kommer att ge dig prövningar, utmana dig, skrämma dig och försöka tufsa till dig. Men du kommer veta att du alltid kommer att ta dig igenom det.

Du kommer bli sårad, du kommer bli rädd, du kommer känna sorg. Det är okej, det är bara känslor och dom är inte farliga att känna.

Du kommer känna glädje, lycka, uppleva kärlek, tacksamhet. Njut av det till fullo för det är Du värd.

Du är okej, Du är mer än okej. Det finns inget du inte klarar av. Du är tillräcklig, du är älskad, hållen & trygg.

Älskade barn, jag önskar jag hade hittat dig tidigare och funnits för dig när Du så innerligt behövde mig. Innan livet satte klorna i dig och började forma dig till någon du egentligen inte är. Jag hade velat funnits hos dig redan då, stått vi din sida och sagt allt det du behövt höra för att känna dig älskad, hållen & trygg. 

Men jag är här nu och jag kommer aldrig lämna din sida igen.

Jag tar din lilla varma hand i min, exakt där du var när livet för första gången obarmhärtigt slog ett slag med sin slägga. Där du stod där & då, helt utan förutsättningar, naken och oskuldsfullt sårbar, för att klara av den smällen. Och med det de skrämmande, paralyserande känslorna som satte sig djupt inom dig. Jag håller din lilla hand stadigt i min, får dig att se och förstå att du är okej, Du är mer än okej. Du är älskad, hållen & trygg.

Sen fortsätter vi vår vandring tillsammans, sida vid sida, nära, och möter allt det som genom åren fått dig att tvivla på dig själv och ditt egna värde. 

Som fått dig att tro att du inte är okej. 

Som fått dig att tro att du måste vara någon annan, att du måste göra för att vara älskad. 

Som fått dig att tro att du behöver anpassa dig för att få tillhöra.

Som fått dig att tro att det ditt hjärta säger till dig inte är sant.

Älskade barn, du behöver inte vara rädd något mer, för Nu Vet Du Vem Du är.

Nu Vet Du att det finns inget du inte kan eller klarar av. 

Nu Vet Du att det finns inget solid nog för dig att ta dig igenom, inget berg högt nog för dig att ta dig över, inget hav stort & stormigt nog för dig att kryssa dig igenom.

Nu Vet Du att Du är värd det allra bästa och du behöver inte nöja dig med mindre.

Nu Vet Du att Du är högt älskad, hållen & trygg!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com