0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Igår när min sambo kom hem från ett uppdrag till fjälls med att sätta om ledstolpar till vandringsleder så delade han med sig lite från dessa dagar. Och det han berättade var så otroligt fin symbolik med hur vi kan uppfatta våra egna resor i det vi kallar livet. Och hur viktigt det är att vi ofta stannar upp och ser allt vi faktiskt lyckas åstadkomma här i livet.

Första arbetsdagen hade börjat väldigt trögt. De var redan från början trött i kropparna, det kändes väldigt långt bort det slutmål de hade satt upp för dessa dygn.
X antal kilometrar skulle sättas om och bara första förmiddagen så gick det trögt, stöttes på motstånd, tog betydligt längre tid än vad som planerats att det skulle få ta.
Det kändes lite tröstlöst i början, målet kändes övermäktigt, men de fortsatte att harva på i den takt som det gick att utföra det på.

När det kommit upp på en höjd bredde sig en ny långsträcka ut sig framför dem och det var oerhört långt bort tills nästa höjd vilket åter igen gav en känsla av missmod. ”Det här kommer bli svårt att hinna med” ”Det här känns lite övermäktigt” ”Orkar jag verkligen det här” Men trots det fortsatte de idogt med att sätta nya stolpar, tog del för del. Stannade upp ibland för en paus, för att iaktta de vidunderliga vyerna, för att fylla på med lite energi för att orka fortsätta framåt.

Fram på eftermiddagen kom de upp på nästa höjd där de helt enkelt stannade upp, vände blickarna åt det håll de kom ifrån och såg de klarröda ledkryssen ringla sig nedöver dalen likt en gyllene kopparorm.
De blev förundrad över hur mycket de faktiskt hade hunnit med, trots den tröghet de hade känt av under hela vägen. Trots känslan av missmod och trötthet.
När de blickade bakåt och såg allt de faktiskt lyckats åstadkomma föddes en ny energi och en ny kraft att fortsätta fram.

De tog sig i mål denna helg och med god marginal! Tack vare att de inte gav upp, att de fortsatte i samma takt, trots missmod, tröghet & motstånd. De tog pauser, fyllde på med energi för kropp & själ och stannade upp under resan för att se det de faktiskt hunnit med att åstadkomma.
Som sagt, en vacker symbolik som jag ständigt får påminna mig själv om. Och varje gång jag gör denna tillbakablick föds ny energi & kraft till att fortsätta framåt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com