0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Jag var & lyssnade på en föreläsning med en präst. Förutom att han var en fantastisk storyteller, så kom jag på mig själv att sitta där med full beundran över hans starka tro till Gud.

Oavsett vad han gått igenom i livet så fanns där en stark tro & tillit. En trygghet, en styrka, en ledstång att hålla sig i, en riktning att fortsätta framåt trots i bland motstånd & utmaningar.

Där & då insåg jag vikten med denna tro & tillit. Det behöver inte vara till en gud men till något.

Kanske till oss själva, till livet, till vänskap, till medmänsklighet, till kärlek. En stark & orubblig tro.

Den starka tron ger oss hopp & i hoppet föds möjligheterna.

Det fick mig även att tänka på Tingeling i Hook, ni vet den lilla älvan som strör guldstoff runt sig. Och varje gång det uttalas att man inte tror, så dör en älva.

Är det just det här som håller på att hända med oss & med vår vackra jord? Vi & den håller på att ”dö ut” för att vi har tappat tron & med det hoppet.Vi matas med allt elände som händer i världen och i vårt egna land & det har blivit övermäktigt, det spelar ingen roll längre. Jag som enskild individ kan inte göra någon skillnad. Det är ingen meningen, vad har det för betydelse?

Men tänk om vi kan det, tänk om det är som i Hook, att det vi behöver göra är att återta vår tro till något så kommer vi kunna flyga.

En Tro att vi kan göra skillnad, en tro på människan & att vi tillsammans kan skapa en bättre värld. En tro på vår egna förmågor, en tro att vi förtjänar något bättre & mer än vad livet kanske serverar oss.

Allt du gör eller inte gör ger effekter, du påverkar redan NU vare sig du vill eller inte. Har du en negativ syn på dig själv, din omvärld är också det du sänder ut till världen.

Jag är helt övertygad om att när vi ändrar energin inom oss från uppgivenhet till tro, då sätter vi bollen i rullning, vi skapar goda ringar på vattnet, det är just därifrån, inifrån, vi kan påverka som allra mest.

Tänk bara den våg denna präst skapade genom sin föreläsning, jag var inte den enda där & jag är knappast den enda som bär med honom inom mig. Som fick mig att vilja tro!

Spread some love today and every day

❤️
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com