0 0
Read Time:3 Minute, 23 Second

Nu finns den ute till försäljning, Frihet att vara jag.


Boken finns att beställa som tryckt bok, E-bok på bland annat:

https://www.bokus.com

https://www.adlibris.com

https://www.cdon.com

Du kan även beställa boken direkt via mig


Om jag har skapat mig själv en livsstrategi, ett levnadssätt, en identitet som gjort mig sjuk borde jag även kunna skapa mig något nytt som kan göra mig frisk. Och inte bara frisk, kanske rent av lycklig också.

Camilla Johansson

Ljudboken med samma titel & Uppläsare Helena Zetterman finns på:

http://www.storytel.com

http://www.nextory.se

http://www.bookbeat.se


Utdrag ur Inledningen, Frihet att vara jag

Jag heter Camilla och är 46 år, prestationsprinsessa och bekräftelsejunkie. Eller, jag har varit det i allra högsta grad men har börjat att nyktra till.

2013 fick jag en utmattningsdepression, gick in i väggen, slog i taket, brände alla proppar, blev företagets tragiska hjälte. Kärt barn har många namn. Jag tänkte ”Det här kan inte hända mig. Att ha många bollar i luften är min livsstil, en del av min personlighet – det är inget jag kan förändra”. Men det hände faktiskt.

Idag kan jag se tillbaka på mitt liv som uppdelat i olika delar. En del som barn där jag liksom var, hur ska jag säga, ren. Du vet nyfikenheten, kreativ, genuint godhjärtad, öppen, lycklig och orädd, så där som bara barn kan vara. Allt var möjligt, det fanns inga begränsningar i vad jag trodde jag kunde göra eller vad jag ville bli.

Sen tar en ny del vid. Inte med ett tvärt slut och en tydlig början utan en diffus övergång som skett successivt genom barn- och ungdomsåren och vidare upp till vuxen ålder. Där jag lagt på mig lager på lager av begränsningar och börjat forma mig efter min omgivning. Till slut hade jag tappat essensen av vem jag var. Jag bara matade på, utan att stanna upp och utan att känna efter. Vilket till slut fick min kropp att kasta in handduken. Den delen fick däremot ett tvärt slut. Utmattningen blev en otroligt viktig milstolpe i mitt liv, en vändpunkt. Då förstod jag inte hur viktig den skulle komma att bli, men idag kan jag inget annat än känna en enorm tacksamhet. Visst, jag blev tilltufsad, omskakad. Jag dras fortfarande med sviter av den, och kommer säkert att göra det resten av mitt liv. Men jag väljer att inte se detta som något negativt utan hellre som att mitt system, min kropp och min själ, är mer finkalibrerad idag. Att jag kan på så sätt fånga upp och uppmärksamma signaler tydligare.

Jag ser det som att jag fick en andra chans att börja på nytt, att göra om och att göra rätt. Och i samband med min rehabilitering påbörjades en ny del av mitt liv, ett liv som jag medverkar mer medvetet i och är en viktig del av. Där jag faktiskt är JAG.

Jag har, kan man säga, en stor del av mitt liv gått omkring i en alldeles för tight och obekväm kostym. Det ”jag”. som finns innanför kostymen får egentligen inte plats där. Jag vill bara kasta mig ut, bryta mig loss, men kostymen stramar, kliar och begränsar möjligheten att röra mig framåt. Skulle jag göra ett tjolahoppsan-steg skulle den alldeles säkert spricka i baken, och det går ju inte för sig. Så istället anpassar jag mig efter kostymen och tror att det inte finns några andra storlekar eller modeller att byta till. Jag formar mig efter den. Jag anpassar hela mig och mitt liv efter denna kostym.

För mig är kostymen samhället med dess dolda agenda: vad jag tror jag behöver vara och göra för att passa in. Och fyllningen, innertyget, består av de lager av så kallade begränsningar jag bär med mig från min egen uppväxt och även generationer bakåt. Vad jag tror om mig själv, vad jag fått höra att jag är. Innanför denna kostym är essensen av den jag är, kärnan, det som är äkta, sant, autentiskt. Den jag är ämnad att vara.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *