0 0
Read Time:4 Minute, 37 Second

Blev inspirerad av Helena Omfors inlägg på Facebook angående kärlek och rädsla i dessa tider. Vilket såklart satte igång många tankar och reflektioner hos mig om det år som varit och vart vi befinner oss just nu. Vart jag befinner mig just nu. Det fick mig att fundera på vad rädsla egentligen gör med oss människor och vilka konsekvenser det kommer att få för oss på längre sikt. Rädsla då i kombination med distansering och isolering, men även hur vi bemöter varandra i detta. 

Vi människor är flockdjur och behöver fysisk kontakt, beröring och närvaro med varandra som en livsnödvändig ingrediens för att må bra, för att faktiskt överleva.

Vi vet att rädsla sätter igång vår kropps försvarsmekanism, vi ställer in oss för fara och beredskap. Vid fara mobiliseras kroppens resurser för att försvara liv och lem, vi förbereder oss för kamp eller flykt. Snabb puls, snabb andning, svettning, strama över bröstet, domningar och stickningar, darrningar, orolig mage/diarre, suddig syn, overklighetskänslor. 

Dessa starka känslor kidnappar hjärnan så vi är inte mottaglig för att ta in information och förmågan till common sense försvinner. Det här med att tänka klart och känna efter existerar inte i ett tillstånd av rädsla. Vi agerar och reagerar i affekt.

Ja ni hör ju själv hur ohälsosamt det är.

Hur kan vi då för oss själva ta ett klokt beslut eller göra val ur ett sådant tillstånd?

Hur kan vi klara av att sunt filtrera vad som känns rätt eller fel i det informationsflöde som löpt amok?

Vilka konsekvenser har det redan fått och vad kommer det få på sikt?

Jag har reflekterat en del också på all denna information som flödar, skrämselpropaganda, annan propaganda. Olika världsbilder presenteras där vi på något sätt försöker övertyga varandra i vem som har rätt och vem som har fel. Grupper på sociala medier har exploderat för att få andra människor att vakna upp. Grupper som uppmanar oss att se bakom dimridåerna som lagts ut. Att det existerar en helt annan världsordning än den vi är lärda att tro på. Grupper som står på motsatt sida och uppmanar att inte tro på dessa s.k konspirationer utan lyssna på den världsordning vi känner till.

Det blir ett starkt vi mot dom, respekten gentemot varandras olikheter upphör helt och istället hamnar vi i dömande, förmanande, förlöjligande och även förkastande. Men jag tänker även det att detta dömande, förmanande, förlöjligande, förkastande är även det uttryck för rädsla. En rädsla för vart världen är på väg att bära om vi människor inte vaknar upp. 

Denna olika syn på världsbilder, hur vi väljer att tolka dem och hur vi ser på andra människor med annat synsätt på världen påminner mycket om våra olika religioner och vi kan ju konstatera vad religioner skapat mellan oss människor.

Men vad är det egentligen vi behöver vakna upp till? Vad är det som vi verkligen behöver få in mer av i världen? 

Världen behöver Dig i sin renaste form. Världen behöver din klokhet, din visdom, din ödmjukhet, din energi sprungen ur kärlek, sprungen ur ditt hjärta. Inte ur rädsla.

Världen behöver att Du tar ett nacksving på denna rädslan och istället börjar agera ur kärlek. Inte bara med ord utan även i handlingar.

Världen behöver inte enbart dig vaken, utan din medvetenhet och din fullständiga närvaro i den.

Världen behöver Dig, att du betydligt oftare ser din omgivning med en ödmjuk och kärleksfullare lins. Att du även ser dig själv genom denna lins.

Att du tar ansvar för dina handlingar och med det att vi också tar in vår empati och förståelse gentemot andra i detta.

Världen behöver att Du börjar leva och med det att du fyller ditt liv med innehåll, innehåll som är viktigt på riktigt för dig. Som rör dina innersta hjärtefrågor.

Att du ser till att nära dig själv både fysiskt, psykiskt och spirituellt. Att du ser till att varje dag göra en handling som för dig närmare ditt paradis här på jorden. Att du ser till att ta ansvar för din energi varje dag, att göra det du kan för att höja den och för att hålla den ren.

Sätt inte ditt liv på vänt något mer, börja lev redan idag. Med alla de faktorer du behöver för att känna dig levande.

I går var jag smart, jag ville förändra världen. I dag är jag vis, jag förändrar mig själv

RUMI

Vi är på väg in i en ny tid, för mig handlar det inte längre om hur världen skall ledas eller styras, det handlar inte om att rasera en gammal världsstruktur för att bygga upp en ny. 

Just nu handlar detta om ett val, vi står alla inför ett skifte och en möjlighet nu att välja en ljusare eller en mörkare framtid.

Antingen vara kvar i det som är, att välja rädslan, hålla fast vid den, fortsätta projicera ut den mot andra. Rädsla, frustration, ilska, ondgöra sig hur saker och ting är och ser ut. En mörkare värld, en mörkare väg, för den kommer att fortsätta existera så länge den får sitt fokus.

Eller så väljer vi den ljusa vägen, kärlek, omtanke, empati, förståelse, glädje, gemenskap. Att fokusera på det som faktiskt är bra för att låta det växa, på alla de guldstunder, ögonblick och upplevelser. På det goda, det ljusa som vi har inom oss och som vi ständigt omges med bara vi öppnar våra sinnen för det.

Det vi väljer att vattna växer sig större!

Jag har valt! Gör ditt val för Världen behöver Dig!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Camilla Johansson
info@camillanj.com